[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module hide_homebreadcrumb="off" homebreadcrumbtext="BalatonNET" separator="sep-raquo" hide_currentbreadcrumb="off" homebreadcrumborientation="right" _builder_version="3.0.66" fontsbreadcrumbs_font_size="20" fontsbreadcrumbs_font_size_tablet="51" fontsbreadcrumbs_text_color="#005681" fontsbreadcrumbs_line_height_tablet="2" fontsseperator_font_size="20" fontsseperator_font_size_tablet="51" fontsseperator_text_color="rgba(0,0,0,0.6)" fontsseperator_line_height_tablet="2" fontsbreadcrumblinks_font_size="20" fontsbreadcrumblinks_font_size_tablet="51" fontsbreadcrumblinks_text_color="#005681" fontsbreadcrumblinks_line_height_tablet="2"]

<p><div class="dcsbcm_divi_breadcrumbs_wrapper clearfix et_pb_module et_pb_bg_layout_light et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module_1"><br />
<div class="dcsbcm_divi_breadcrumbs"><span class="dcsbcm_divi_breadcrumb"><a href="https://balatonnet.hu/" rel="v:url">BalatonNET</a></span><span class="dcsbcm_separator"> » </span></div><br />
</div><br />
<p><!-- .dcsbcm_divi_breadcrumbs_wrapper --></p></p>

[/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Házasok szemináriuma

Isten szerinti házasság, Házasság – ünnep, El az ünneprontókkal!

Kedvcsináló:

Alkotónk kapcsolatra teremtett minket önmagával és másokkal. E földi életben a legmélyebb és legboldogabb kapcsolat lehetőségét a házasságba rejtette Urunk. Napjainkban pont ezt az intézmény éri a legnagyobb támadás. Amit Isten az egyik legjobb dolognak alkotott itt a földön, az ellenség éppen ettől akarja megfosztani az emberiséget. Nekünk – Isten gyermekeinek, Krisztus tanítványainak – küldetésünk bemutatni a világnak milyen a házasság, ahogyan Isten tervezte. Ha az Ő modelljét követjük és tetteink valóban Istent dicsőítik, jutalmul túláradó örömöt és békességet kapunk és hagyunk örökségül gyermekeinknek, így lesz életünk minden napja valódi ünnep.

 

Bemutatkozás:

45 éve vagyunk házasok, 3 gyermek és 5 unoka hálás szülei. A Magyar Pünkösdi Egyház Gyömrői Gyülekezetében szolgálunk teljes családunkkal együtt. Elhívásunk fontos része a lelkigondozás és a házaspárok tanácsolása. A pásztori munka mellett az Ellel Ministries Magyarországi Központjában is szolgálunk, ahol gyakorlati tanítványképzés folyik. Célunk a Krisztus Testének építése minden lehetséges módon.

 

Női szemináriumunkon idén Ujlaki Márti fog tanítani

Girl Power – kicsit másképp! (Csak nőknek!)

 • Önértékelésről
 • Szépségmítoszokról
 • Az emlékek erejéről
 • Sérülési pontjainkról
 • Helyreállásról
 • Stabilitásról

A szemináriumon hallhattok arról, hogy nőként, vajon miből épül fel az önértékelésünk? Hol vannak azok a jellegzetes töréspontok, melyeket csak kevesen úsznak meg? Mit nevezünk szépnek? Ki határozza ezt meg? Mire tudunk olyan bombabiztos önértékelést felépíteni, ami a változó körülmények ellenére is stabil marad? Hogyan tudnak a régi, fájó emlékek nem csak elhalványulni, hanem erejüket veszteni? Hogyan tudunk függetlenedni mások véleményétől? Mit kezdjünk a váratlanul jött, negatív kritikákkal? … Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegetünk a Bibla alapján, de nagyon gyakorlatiasan!
Szeretettel várlak benneteket!
Ujlaki Márti

Férfiszeminárium Hamar Dáviddal

Ádám, hol vagy?!

A mai világunkban mindenről és mindenkiről szó esik, csak a férfiakról nem. Ők az elterjedt vélekedés szerint jól vannak, sőt egyesek szerint túl jól megy nekik – a férfiak a társadalmi bajok okozói és fenntartói.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a férfiak bajban vannak. Nem jó ma férfinak lenni és ezt egyre többen ismerik fel. Ráadásul egyre kevésbé világos, mit is jelent és mivel jár, ha az ember férfinak születik, pláne ha heteroszexuális és keresztény.

A szemináriumon megnevezzük a problémákat, megnézzük a hazugságokat és férfiként megtesszük az első fontos lépést: szembeszállunk velük!

Előadó: Hamar Dávid, férfi. Emellett férj, édesapa, lelkész és apologéta. Szentendrén él családjával. Lelkes házi sörfőző.

Gyermeki bizalom Istenben – szeminárium a Grace Ministries vezetőjével

1. nap

Alapvető kérdéseket fogunk tisztázni ebben a témában:
Mi a gyermeki bizalom? Mit tanított Jézus a gyermeki bizalomról? Milyen akadályokat fedezhetünk fel magunkban? (kontroll, büszkeség, bálványimádás) Milyen mélyebb okai vannak ezeknek az akadályoknak? (torz istenkép és énkép, szégyen, félelem, a szolgaság lelke) Hogyan tudjuk legyőzni ezeket az akadályokat?

2. nap
Négy ószövetségi személy példáján keresztül behatolunk a gyermeki bizalom mélységeibe:
Noé, aki jobban bízott Isten kijelentésében, mint abban, amit eddig az életében tapasztalt. Ábrahám, akinek fogalma sem volt arról, hogy Isten hova vezeti őt, de elég volt számára, hogy Isten a vezetője. Jób, aki a sok szenvedése és az ebből fakadó kétségei ellenére is ragaszkodott az Istenben való gyermeki bizalomhoz. Dávid, aki minden veszedelme, halálos fenyegetettsége ellenére is Isten személyéhez ragaszkodott, mert a vele való közösségben találta meg a védelmet.

 

3. nap
A legszebb példa a gyermeki bizalomra Jézus. Mit tanulhatunk tőle? Megnézzük az életének egyes állomásait a fogantatásától a keresztig a gyermeki bizalom szempontjából. Talán nem is gondoltad, hogy már az anyaméhben kommunikált Istennel és bízott benne. Ez a bizalom fejlődött benne tovább egészen a csúcsig, ami a kereszthalála volt. Az iszonyatos szenvedései közepette bízott az Atyjában, aki elhagyta őt.

Bemutatkozás:

Beregi László vagyok, a feleségem, immár 24 éve, Ildikó, és van egy 22 éves fiunk, Ábel. A Richter Gedeon gyógyszergyárban dolgozom informatikusként, és a Gyáli Református gyülekezet egyik presbitere vagyok. 1987. december 27-én adtam át magamat az Úrnak és a Pasaréti Református Gyülekezethez csatlakoztam. Itt voltam az egyik ifjúsági vezető 1990-től 2004-ig.
1999-ben kerültem kapcsolatba a Grace Ministries Alapítvánnyal. Mindkét konferenciájuk, amin részt vettem, csodálatos üzeneteket juttatott el a szívembe, és rögtön jelentkeztem a lelkigondozói tanfolyamukra. A tanfolyam elvégzése után önkéntes munkatársként ott ragadtam, és a szolgálat vezetője egyre több feladattal bízott meg engem. 2014. szeptember 1. óta én vezetem ezt a szolgálatot önkéntesként. Nagyon sok örömöm van benne, mennyei Apukám egyik legszebb ajándéka ez a szolgálat számomra.

Vezetésről, munkáról szóló szeminárium

Szervezők: H. Kovács Judit, Szalai Zsolt. Moderátorok listája: hamarosan.

Lehet -e a munkám a hivatásom, az elhívásom? 
Hogyan érhetjük el, hogy örömmel, de legalább is békességgel várjuk a hétfő reggelt, a mindennapi munkakezdést?

Egy minden szempontból sikeres, fiatalemberrel beszélgetve – aki ingatlanbefektetési és pénzügyi tanácsadóként dolgozik – arra kérdésemre, hogy mit tekint a hivatásának a saját szakmai közegében, néhány pillanatnyi csend után azt válaszolta, hogy „azt, hogy fény legyek, világítsak ott, a hétköznapokban ott, ahol a sötétség uralkodik!”

A szeminárium keretében az alábbi kérdéseket boncolgatjuk, keressük meg együtt a jó gyakorlatokat!

 

 • A munka eredete
 • A munkáról, miért fontos a munka? 
 • Isten szerepe – ember szerepe
 • A munkához való hozzáállás
 • Hogyan tekintek a munkámra? – „technikai” tanácsok
 • Lehet-e karriert építeni Istennel? Akár olyan sikamlós kockázatos területeken, mint a pénzügyi vagy a média szakma?
 • Lehet -e a munkám a hivatásom, az elhívásom?
 • Hogyan tehetünk bizonyságot az életünkkel? És a munkánkkal? 
 • Hogyan lehet a munka jó számomra (is)? 
 • Hogy lehet gyümölcsöző a munkám? 
 • Hogyan javíthatom a munkahelyi kultúrát? – a kapcsolatokat?
 • Hogyan kezelhetem a munkahelyi problémákat, konfliktusokat a bibliai elvek alkalmazásával?