Párválasztás

Muszáj megtalálnom az igazit! De hol keressem? És milyen legyen Ő, a Nagy Ő? Én készen állok egyáltalán a kapcsolatra?

A legtöbb házasság a hétköznapi önzésen bukik el, és a különböző elvárásokon. Hogyan lehet ez ellen védekezni? Lehet egyáltalán?

Ezekre és hasonló kérdésekre kaphatsz választ, ha eljössz a „Párválasztás” szemináriumaira, amit Paksy Sándor tart majd a BalatonNET-en.

Vezess ott, ahol vagy!

A GLS vezetői műhelyben interaktív munkával dolgozunk fel olyan témákat, amivel nap mint nap találkozunk mind világi, mind gyülekezeti közösségekben. Olyan korszerű, gyakorlatias és egyben keresztény vezetői szemléletet tanulunk, melynek alapja a Biblia és Jézus tanítása.

  • Kihívásokkal találkozol nap mint nap?
  • Új pozícióba kerültél a munkahelyeden?
  • Csapatot kell építened?
  • Felelős döntéseket kell hoznod?
  • Szeretnél jobban megszervezni, irányítani egy programot?
  • Szeretnél fejlődni, vezetni, de nem tudod, képes vagy-e rá igazán?

A GLS vezetői műhely szemináriumait a GLS magyarországi csapatának (glshungary.hu) munkatársai moderálják. Minden alkalmon egy inspiráló rövid előadást nézünk meg, amit közösen dolgozunk fel. A szemináriumok moderátorai:

H. Kovács Judit
közgazdász, a GLS magyarországi szervező titkára, executive coach/mentor/moderátor, a Barnabás Csoport munkatársa.

Ferenczi Réka
informatikus, magántanár, vállalkozó, KEVE tag

dr. Szalai Zsolt
közgazdász, tanácsadó – a KEVE Társaság elnöke

A befogadó keresztény közösség ismertetőjelei

Mindannyiunknak vannak tapasztalatai arról, hogy milyen újként, ismeretlenként és kívülállóként belépni egy közösségbe. Kívül állunk, miközben bent szeretnénk lenni. Mivel nem oda születtünk, nincsenek kapcsolataink, nem ismerjük a szokásokat és viselkedési kódexeket, nem tartozunk ahhoz a bizonyos közösséghez. Közben idegenkedést, esetleg távolságtartást éreztetnek velünk, ami a bizonytalanságunkat még jobban növeli. A szemináriumon bibliai példákkal alátámasztva arról tanulunk, hogy milyen legyen a személyes keresztény szemléletű felelősségvállalásunk, a személyválogatás nélküli érdeklődésünk, nyíltságunk, meghallgatásunk és megértésünk. Mivel a vendégszeretet a misszió egyik alapvető dimenziója, ezért a befogadás gyakorlásához új szemlélet, a helyes emberbaráti kommunikációs alapelvek ismerete és személyiségfejlődési készség is elengedhetetlen.
„Fogadjátok be tehát egymást, ahogy Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére.” (Róm. 15,7)

Az előadókról:

Reimer Attila: Feleségével, Mártival 33 éve házasok, 3 felnőtt gyermekük és 4 unokájuk van. Németországban élnek, baptista közösségbe járnak. Autóipari mérnök, egy nemzetközi vállalatnál középvezetőként dolgozik. Teológiai tanulmányokat folytatott a University of South Africa egyetemen missziológia szakán. A németországi Keresztény Vezetők Akadémia kuratóriumának elnöke. A Magyar Baptista Egyház Eklézsia gyülekezeti tanácsadó csoportjának tagja.

Reimer Márta: Pasztorálpszichológus, az Eleos-Education Nonprofit Kft. ügyvezetője, amelynek keretén belül rendszeres lelkigondozói képzéseket tart. Házassági tanácsadó önálló praxisban és a Terápiás Lelkigondozó Alapítvány (Németország) oktatója. Akkreditált keresztény Tanácsadó a Német Keresztény Tanácsadók Fölérendelt Szervezeténél

A Jézussal való azonosulás

1. Jézus azonosulása velünk
Megpróbálom élettel megtölteni számotokra azt a száraz dogmatikai tételt, hogy Jézus Krisztus 100 %-ban emberré lett. Lehet, hogy egy számodra is meglepő Jézus-képpel fogsz találkozni, de azt remélem, hogy ennek a képnek érezni fogod a vonzóerejét, és ezek után egészen másképp mész Jézushoz az imádságaidban.

2. Azonosulásunk Jézussal
Szeretném bemutatni számodra mennyei Apukánk legnagyobb csodáját, amit már elvégzett az életedben, de lehet, hogy nem ismered, és ezért nem sokat jelent a számodra. Ez a csoda a mi azonosulásunk Jézussal. Elképesztő az a látás, ami mennyei Apukánk szívében van rólad. Ő arra biztat téged rengeteg igével, hogy te is így tekints magadra.

3. Ahogy átváltozunk Jézus képére
Hogyan formál minket mennyei Apukánk Jézus képére? Mi a szerepünk ebben a folyamatban? Az alapige a 2Kor 3,17-18 lesz, és ki fogjuk próbálni az itt lefektetett alapelveket a gyakorlatban is. Mit jelent az Úr Lelke által biztosított szabadság? Hogyan gyönyörködhetünk Jézusban, és hogyan azonosulhatunk vele a hétköznapokban?

összesen : 47+49+50=146 szó.

Beregi László vagyok, a feleségem immár 23 éve Ildikó, és van egy 21 éves fiunk, Ábel. A Richter Gedeon gyógyszergyárban dolgozom informatikusként, és a Gyáli Református gyülekezet egyik presbitere vagyok.
1987. december 27-én adtam át magamat az Úrnak és a Pasaréti Református Gyülekezethez csatlakoztam. Itt voltam az egyik ifjúsági vezető 1990-től 2004-ig.
1999-ben kerültem kapcsolatba a Grace Ministries Alapítvánnyal. Mindkét konferenciájuk, amin részt vettem, csodálatos üzeneteket juttatott el a szívembe, és rögtön jelentkeztem a lelkigondozói tanfolyamukra. A tanfolyam elvégzése után önkéntes munkatársként ott ragadtam, és a szolgálat vezetője egyre több feladattal bízott meg engem.
2014. szeptember 1. óta én vezetem ezt a szolgálatot önkéntesként. Nagyon sok örömöm van benne, mennyei Apukám egyik legszebb ajándéka ez a szolgálat számomra.

Női szeminárium

Varga Anikó és a Baptista Női Misszió vezetői

A szemináriumok minden napján egy-egy témakörbe csoportosított szolgálatokat szeretnénk bemutatni a hölgyeknek. Lehetőség lesz arra is, hogy a résztvevők is megosszák saját tapasztalataikat, ötleteiket. Így a három szeminárium után mindenki legalább 20 olyan szolgálati ötlettel mehet haza, amelyen keresztül hatásgyakorlóvá válhat azon a településen, ahol él.

augusztus 17 csütörtökKORCSOPORTOK – Gyerektáborok, Baba-mama klub, Húsvéti és adventi játszóház bábelőadással, Biztos Szikla Klub iskolákban és gyülekezetekben, Bálint-napi romantikus vacsora (Házasság Hete), Páratlan Páros napok, Szülő klub (gyülekezetben, óvodában, iskolában), …

augusztus 18 péntekGYÓGYULÁS – Baptisták az egészségért, Test és lélek mozgásban, Kórház misszió, Szívpárna, Nyitott szív csoportok, …

augusztus 19 szombatEVANGÉLIUM ÉS IGE – Bibliatanulmányozás, Kreatív alkalmak, Értékes nő, Adventi teadélután, …

Szeretettel várjuk a hölgyeket, hogy együtt beszélgetve fedezzük fel talentumainkat, ismerjük fel az előttünk álló lehetőségeket, és kapcsolódjunk be mind hatékonyabban Isten Királyságának építésébe!

Férfiszeminárium

 

A férfiaknak-apáknak szánt szemináriumot Boltos Péter fog tartani. Napi témái a három nap során:

  1. A hiteles férfi
  2. A hiteles férj
  3. A hiteles apa

Péter ebben a témában írta a szakdolgozatát (különös tekintettel a fiúk nevelésére), ami nagyon érdekes és igényes munka lett. Örömmel várjuk az előadásait!